ha a blogom NEM TECCENE...

HTML

juss murmurandi

  • oázis: Úristen, jól látom, hogy csillagos ötöst adtál a Talált nőre? Ajaj, nagyon föl kell kötnöm a... ... (2009.07.21. 19:23) 5*-ös könyveim
  • Cotta: Én tavaly olvastam és lenyűgöző volt. Azt írtam róla az akkori naplómban: a pina és a fasz hatalmá... (2009.07.20. 10:06) Lady Chatterly szeretője
  • szamárfül/pável: dehogy, szeretem a kommentelőket! :) (2009.07.19. 14:47) Lady Chatterly szeretője
  • http://klematisznaploja.blogspot.com/: Na, közben meg a rendszer javította, most meg tiszta lükének tűnök :))) Befejeztem. (2009.07.19. 14:46) Lady Chatterly szeretője
  • http://klematisznaploja.blogspot.com/: klematisznaploja.blogspot.com/ - Már rég nem az a blogomnak a címe :) (2009.07.19. 14:45) Lady Chatterly szeretője
  • Utolsó 20

benéz

Felkerültél a térképre! :)

Címkék

15 (2) 16 (2) 17 (2) 1956 (8) 2005 (2) 2006 (3) 2007 (4) 2008 (2) 24 (2) aforizma (2) album (4) amator (2) amerika (2) babits (2) baki (2) balaton (3) banzoltanandras (3) bíró kriszta (3) bkv (5) block lawrence (3) blog (17) blogolás (2) bolgar gy (2) bor (5) bp (4) buda (2) budapest (2) burgess a (2) ciki (3) csakugy (3) csukás istván (3) dedina (2) doku (2) domonyi rita (2) dvd (2) ebed (2) elet (6) erotika (2) erotikus irodalom (3) esterhazy p (2) evocatio (5) ferfi (2) feszt (2) film (19) foci (2) forgacs zs (2) foto (2) fozes (2) francia (4) fringe (2) garay jános (2) gasztro (8) google (2) gyerekkonyv (2) hangulat (2) heti mozaik kommentar nélkül (6) hornby nick (2) horror (2) horvátország (2) hrabal (2) iancu l (3) idezet (3) index (2) ing (2) irán (3) író (9) irodalom (13) irok (2) italia (3) játék (9) jókönyv (4) kaja (2) kaminer (2) kassák (2) kedvenc (3) képregény (4) kérdés (3) kiallitas (3) kína (3) kinai (2) kínai irodalom (2) kiszely gábor (2) könyv (17) konyv (24) könyv7 (3) konyvek (2) könyvfeszt (2) könyvtár (3) kosztolányi (3) krúdy (2) kurvaország (2) lackfi (2) leltár (2) lévai k (2) lichter p (2) lovas ildikó (2) lucky luke (2) magany (2) magyar (7) magyarország (2) makedonia (3) makine (2) márai (2) mccarthy c (2) media (4) melo (3) mese (2) mozi (13) mtv (2) munka (3) muzeum (2) nagy g (2) nőirodalom (2) norveg (5) norvég (3) novella (2) nyár (3) nyugat (2) olvasas (3) olvastam (2) palahniuk (2) párt (2) petőfi (2) politika (4) politikus (2) ponyva (4) proli (3) radnoti (4) reakcio (2) reakció (2) recept (2) reci (2) regény (5) regeny (10) rendorseg (2) riport (2) robot (2) sajtó (2) salinger j d (2) saramago josé (3) satrapi m (2) shakespeare (2) sir (2) sor (2) sorozat (2) spiegelmann laura (2) spiro (2) strasser todd (2) susanka (2) szakácskönyv (2) szakacskonyv (3) szdsz (2) szellemkutya (2) szerb antal (6) szerelem (2) szex (2) szinek (3) szinhaz (2) szo (3) tánc (2) termeszet (2) test (2) thesszaloniki (2) tóth krisztina (2) tv (8) ulickaja (3) utikonyv (4) vamos m (3) vaszary (3) végh attila (2) vers (15) vida gábor (2) worldpressphoto (2) zeller f (2) zene (15) TELJES CÍMKEFELHŐ

Reakció 07 11

2007.11.16. 01:08 szamárfül/pável

A CBA-riportnál leestem a székről, hogy a főboss egyben (a kerekeken guruló csodaszarvast emblémául választó) „Gój Motorosok” t. elnöke… Ez szerintem (a szerző, N. T. szerint is) „minimum kínos”.

A közel-keleti cikk jó alapos, okosodtam belőle, nem is bántjuk. Azért jól éreztem az idők szavát, a szerzővel (Demkó Attila) egy időben reklámoztam a R. blogon a híres író hasonló témájú könyvét.

Oli bácsi jó messziről futott neki e havi McMondójának, és frankón zárta a vitát az antikommunizmusozásról. Itt lusta leszek, átmásolom, amit Turul is kiemelt az ő ajánlójában: A világ nem megismerhető, gyerekek. Aki azt állítja, hogy mindenre tud választ, az vagy komcsi, vagy náci, vagy pí-vizet akar rádverni."


Mindig drámai pillanat a Doromboló cicus novemberi díjának odaítélése: annyi az arra érdemes. Az első most a Népszava harcos írója lett.

Amit a ’Bűvös szakácsék’ képviselnek a gasztronómiában, azt jelentik a cipők világában a Vass-lábelik. Ezt írtam a margóra: oldtimer cipők :o)


Reakció-ajánló (2007/11. szám)

Amint hozzájutottam (a megint némi késéssel khm :p ) megjelenő laphoz, hamarjában, egy este kiolvastam. És mint egy derék középkori szerzetes, kommentálgattam a margón (kommentárbarát a lap, van hely bőven).

Gépelni viszont már utálok, ezért itt szűkszavú leszek. Sőt, ahogy nézem, leginkább csak pipákat rajzolgattam bele mini ikea-cerkával (közben elfér a jól fültőn), meg bejelöltem a legjobb mondatokat.

A murci-féle didaktikáról: most nem említek meg mindent, átugrom, ami nem tetszett, vagy csak nem tudok hozzá per pillanat érdemben hozzászólni. Az egy db. pipa jelest ért, a két pipa 5*-t. A kijelölt mondatok pedig mindezt még feljebb csillagozzák. Dedós módszer, de ha túlterhelt a winyó, ezek segítenek emlékezni. Jól is jöttek: kb. egy hete történt az ominózus kiolvasás (Ergétől hallottam egy új szakszót: ’megolvasni’ – bár ez mást jelent, de tetszik, most csak eszembe jutott), azóta csak a R. blogból emlékeztettek erre-arra az írásra. De azért sem említek vagy minősítek külön-külön minden írást, mert khm… van, hogy érintettség okán, és van téma, ami bizony nem érdekel (bevallom, ezek: a társasjátékok és a sport. De nem akarok kedvet szegni: előbbiről áradozásokat hallottam több olvasótól is. Éljen a másságom! :D )

Szóval, rövid idézetek (a sz’tem legfincsibb mondatok, kedvcsinálóul, hogy azonnal rohannyá’ megvenni a lapot) - vagy ugyancsak rövid kommentárok jönnek.

Esetleges értetlenségeimet tudjátok be a neten is terjedő bakurizmusnak…

 

A vezérbloggal - egy sora kivételével - egyetértek (lósz…r helyett lóf…t írtam volna…:)

Pol. rovat:

Czotter druszám, Novák T. megint remekelnek. Nem véletlen dicséri mki a pol. rovatot. (Havi téma: a hipermarketek)
„…a beszerzési osztályokon senkit nem érdekel semmi az áron kívül, annyira extrém lett a verseny. A beszerzők reggeltől estig tárgyalnak, napi élményeiket pedig a kávéautomatán található csajjal beszélik meg.” (Cz. A.: Hiper. Haver?)

Novák T.: A nagy párbeszéd
Vadai Ágnest saját zsírjában pirítja. Három pipa…

Aztán u.ő a Szadeszről (Túl a frusztráción): itten egy mondatot nem értek- mikor az a téma, hogy a társulat már szinte örül a kispártiságnak, nincs meg a nagyok sok nyűge… „Örülnek, hogy nincs joystick médiájuk, és nem kell azt eltartani és iránytani.”
Hát milyen van? (Ezt most nem Bakura kérdi belőlem.)

A CBA-riportnál majd' leestem a székről, hogy a főboss egyben (a kerekeken guruló csodaszarvast emblémául választó) „Gój Motorosok” t. elnöke… Ez N. T. szerint (szerintem is) „minimum kínos”.

A közel-keleti cikk jó alapos, okosodtam belőle, nem bántjuk. Azért jól éreztem az idők szavát, a cikk írásával kb. egy időben reklámoztam a R. blogon a híres író hasonló témájú könyvét.

Oli bácsi jó messziről futott neki e havi McMondójának, és frankón zárta a vitát az antikommunizmusozásról. Itt lusta leszek, átmásolom, amit Turul is kiemelt az ő ajánlójában: A világ nem megismerhető, gyerekek. Aki azt állítja, hogy mindenre tud választ, az vagy komcsi, vagy náci, vagy pí-vizet akar rádverni."


Mindig drámai pillanat a Doromboló cicus novemberi díjának odaítélése: annyi az arra érdemes. Az első most a Népszava harcos írója lett.

Amit a ’Bűvös szakácsék’ képviselnek a gasztronómiában, azt jelentik a cipők világában a Vass-lábelik. Ezt írtam a margóra: oldtimer cipők :o)

A sikkben Ambrus B. kétpipásat írt… (+annyira szeretem, amikor ironikusan ecseteli, mi vár a megállapodott harmincasokra…)

Ami furcsálltam: az urbanisztikai cikkek közt 23 oldalnyi a távolság (Molnár N.: 33.o. és Jakab Gy.: 56.o.). Na mindegy. (Ez volt a beígért bakurizmus.) És (inkább csak) egy élesebb kriticizmus: stílusbravúrnak túlpontoznák ez a mondatot: „…az utolsó mohikánnak számító Kóser Élelmiszerbolt” – erről a „Dr. Kohn Winettou vagyok!”-vicc jut az eszembe… (Bocs, Niki, ismeretlenül is!)

A kínai gasztrós rész klassz (ezt most csak a blogteresek értik...), az egyetlen kifogásolt (erős) szóhasználatot már túl is ragoztam talán a R. blogján. Sokat tanultam arról is, mit kell tenni, ha sült galambbal kínálnak. Bár inkább azt tanultam meg ebből: mindenáron el kell kerülni, hogy galambbal kínálhassanak kínaiak! Viszont a pipákat ugyanaz kapta, aki a khm, témához túl erős takony szót is elkövette: Salgói Ernő uram.

A nemek harca rovat (Ffi/NőiSzemmel) eddigi legjobb dupla(tripla)publiját olvastam (mióta R. néven fut az Ufi – nem tom, mióta megy a rovat). Ezúttal tripla az írásmű, mert L.Lolával szemben két úr is állt a páston: N. T. és A. A. (Jó rovat. Húzós. Van cúgja. Nyitogatja az előfizetéseket begyűjtő iroda ajtaját…)

Pár éve jártam Kassán én is, de nem néztem úgy körbe, mint Turul tette. De szegény, ő sem jutott le a Rákóczi-kriptába. (Nekem ez gyanús… Hogy évek óta mindig „éppen zárva”. Hmm. Kiküldetést vállalok oknyomozásra! Mondjuk 5 aranyfácánnyi napidíjasat.)

Aztán Lola elköveti a lapba másik gyöngyszemét, a házmester kihalóban lévő (ne sirassuk) élettanáról. Végigbólogattam (és nevettem), pedig bizti másik példányra gondoltam én közben, és vett mást példának ő.

És a méltán címlapon hirdetett Punk cikkcsokor! A témát Szálinger B., Ergé és H. Z. (?) jegyzi. És megint idézek a R. blogról, magamat, de csak lustaságból: jól tegyétek el ezt a számot: Para és Pozsonyi együtt, egy oldalpáron még egyszer nem lesz..! :)))) Para Komócsint és a mackónacit, Pozsonyi a politikai inkorrektséget emlegeti és leszámol ábrándjainkkal. Pipákok, persze (=pipák).

El ne feledjem, u.itt a keretesben, a 3. jegyzet (Hazudnak c.) kötelező olvasmány! Amit tudni kell a rendszerváltásról, egy tömör esettanulmány a kádári zeneiparról – és Wilpert Imre aczélos gerince ahogy pendül.

A tematikus könyvrovat (A test kibetűzése Kalandozások az erotikus irodalmakban), khm, egyesek szerint tetszetős, a narrátor mégis félve adta le. De már mindegy. (Megemlítendő, egy kép rosszul jött le, ez a blogon már helyesbítve vagyon (Szomjas oázis c. antológia), valamint a helyes szerzői név is elkallódott. Az odakerült Dzé (picidz) pedig… most vagy tucatszám vásárolja fel a lapot és osztogatja büszkén, vagy új nicknéven töpreng… Hehe. A cikkek egy-két linkkel kiegészítve itt is olvashatóak. (Extra! Ama poszt 2. kommentjében belinkelt videót tessék megtekinteni, netán olvasás közben hallgatni! Pláne, aki még nem olvasta az ominózus Parti Nagyot, ill. vagy nem látta a Taxidermiát. Nagyon odaillő link... Kösz, Leta.)

Szerencsére nem csak léha, komolytalan könyveket ajánl a lap (vagy épp nem ajánl). Két olyan jó könyvet, szerzőt is eszembe jutattak, akik már rá sem fértek a bepótlandóim listájára.

Svejk, Hrabal és Menzel: pipák… És végre megtudtam, Hasek magyarutálata talán csak kompenzálás a Toldi-beli (az Arany-féle..! :P ) lúzer cseh vitézért!

A filmes szekció: pipák. Az, hogy egy remek riport után Molnár N. lehúzza a filmet, még jól is áll neki. (N.-nek, nem Török Ferencnek)

Zenesarok: legközelebb feszt is kéretik előre szólni, ha cimbalomfeszt van a városban! (Elég emailben.) Imádom a hangszert.

Ergé záró publijának fikciós alakja pedig könnyen lebukik: morfondírozó hősünk gint iszik, pedig Ergé lapzárta idején a Zúnió és a sörök fővárosában volt… :))
(ami késik...!)

4 komment

Címkék: reakcio lapajanlo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_54136 2007.11.16. 01:47:38

még itt is propag(and)álhatod... http://cimlap.blogter.hu/link/22087 :)

ergé 2007.11.16. 09:56:25

pedig télleg gint ivott: ahogy az R.blogon írtam kommentben: a szituáció, a kocsma, a figura, a fura viselkedése, az eső, az olaszok, mi ketten magyarok, mind megtörténtünk :) de a figura élettörténete és gondolatai fikció: szájába adtam, amit az EU-ról gondolok.

ergé 2007.11.16. 10:06:13

Ja, a többi cikkről, melyekhez közöm van: Niki óvásos cikke nem az építészet, hanem a civil rovat része, és ezért van az életmód írások között. Egyébként az Óvás bemutatása az utolsó pillanatban került elő, mert mást akartunk eredetileg, ami viszont nem jött össze... Az irodalom cikk többszörös sajtóhibáit pedig továbbra is nagyon sajnáljuk.

Lelky Lola 2007.11.16. 12:16:19

Olyan kedves vagy Murci :)
süti beállítások módosítása